I installed the new head cables on but it doesn't print any ink Roland SC 545ex

General chat on substrates, materials and inks
Post Reply
r1ok
Member
Posts: 9
Joined: Sat Oct 24, 2015 10:40 pm

I installed the new head cables on but it doesn't print any ink Roland SC 545ex

Post by r1ok » Thu Sep 07, 2017 5:43 pm

DSC_0335.JPG
cyan magenta left
DSC_0334.JPG
cmyk
Hello
I'm having a little problem with my Roland SC 545ex

I had problems with a light cyan head (dried head) so I took my head out and let the eco solvent fluid pass through the injection. Then I put my head back. I also bought new head cables. I let it run through a few powerfull cleanings to make it fill up with ink. Worked perfect! It pumps ink from every color from each head.
Now my problem is: I made it print a nozzle test and it prints cyan, magenta, yellow, black but it doesn't print any light magenta and light cyan. (picture below)
I thought there was something wrong with the cables, so I replaced them with each other, and now I'm left with no yellow and black
maybe somebody knows what could be wrong

User avatar
mrtn
Gold Member
Posts: 2366
Joined: Tue Feb 14, 2012 4:37 pm
Location: Tallinn, Estonia

Re: I installed the new head cables on but it doesn't print any ink Roland SC 545ex

Post by mrtn » Thu Sep 07, 2017 8:10 pm

r1ok wrote:
Thu Sep 07, 2017 5:43 pm
maybe somebody knows what could be wrong
Practicing expensive printer repair without training :)

You may have wrong/misinstalled/broken cables, fried fuses and/or electronics there.
Roland Dealer since 1993
facebook
instagram

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest