Page 1 of 1

Roland vs-640i NOT printing correctly

Posted: Wed Jun 21, 2017 6:51 am
by blacksun
Hi everyone
I have a problem with my VS-640i printer
i had some clogged nozzle in my head and after some cleaning without any different put some cleaning solvent in my cap and rest it a night .
i had done it before and that was a good way for this like of problems.
but this time when i start the machine after that i have no print result in test print ( even a single nozzle ! ) and when i print a full color file of cmyk the machine start to print a very very pale print result (as pale as difficult to even see it ! )
i guessed it can be from fuses on my main board and so check it but they are fine
please help me find whats the problem

Re: Roland vs-640i NOT printing correctly

Posted: Tue Jun 27, 2017 9:24 am
by Kai Perry
By the sounds of it, it sounds like the head or one of the boards is the most likley.

Before the clogged nozzles was the machine functioning correctly?

Re: Roland vs-640i NOT printing correctly

Posted: Thu Jun 29, 2017 11:13 am
by blacksun
hI Kai
yes the machine was functioning correctly and print . there was a little noise on LC color but was fine at all .
before turning of the machine i took some print test too and machine print it with some clogged nozzles but next time i turned it on every thing gone ! no print test result at all and a very pale print result for a job sent from computer .
i want to be sure its from head or not because the head of machine is expensive and if i change it and nothing changed is same as hell for me !