Roland TR09 Setup with Logic X

Need advice on using your Roland Hardware.
Please note we do not give engineering advice in this group
Post Reply
Posts: 1
Joined: Tue Oct 10, 2017 6:49 pm

Roland TR09 Setup with Logic X

Post by funzislim » Tue Oct 10, 2017 6:56 pm

Hi all,

I have an issue with the setup of my Roland TR09 with logic x.

I've setup the roland to be the midi input device, and I can create an external instrument with separate channels for the different instruments (All this works fine). However the problem is with the midi, its recording the midi fine but its not playing it back, I've tried everything, and I think the problem might be that the midi destination on the channel doesn't list the TR09, it just gives me the option to select my audio interface or 'Off'.

I've tried deleting my drivers and re-installing them, but no luck.

Would anyone know why the midi destination isn't listing my TR09?

Any help would be appreciated.


User avatar
Gold Member
Posts: 2487
Joined: Tue Feb 14, 2012 4:37 pm
Location: Tallinn, Estonia

Re: Roland TR09 Setup with Logic X

Post by mrtn » Tue Oct 10, 2017 9:33 pm

Music forum is offline, unfortunately. I can help you with a Roland printers and cutter tho, if needed :ugeek:
Roland Dealer since 1993

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests