Crop marks

Need advice on using your Roland Hardware.
Please note we do not give engineering advice in this group
Post Reply
NKDESIGN4U
Member
Posts: 22
Joined: Sat Dec 08, 2018 8:58 am

Crop marks

Post by NKDESIGN4U » Sat Jan 12, 2019 9:57 am

Hi and thanks for any help.

Crop Marks

The magic eye won’t pick up any crop marks - it’s the first time have have used this way of printing and cutting .

Is this a easy replaced part and where would be the best place to buy it from please ( Roland sp300v )

Also when I’m trying to print something in versaworks it turns the pink cut contour line into a pink line - can you help on this please too

Thank you for any help on this


Neil

User avatar
woolly
Gold Member
Posts: 474
Joined: Tue Sep 20, 2011 10:13 pm
Location: Cornwall
Contact:

Re: Crop marks

Post by woolly » Sat Jan 12, 2019 12:18 pm

morning

does it read the marks if you do the cut calibration if yes then down to set up procedure the sp was originally on colourrip now you are on vw slightly different ways to set up so not sure how what to suggest.

other problem is you have convert spot colours to process on somewhere or cut contour typing wrong has to be exact as listed

CutContour

User avatar
Geoffhogarth
Bronze Member
Posts: 67
Joined: Sat Sep 29, 2018 8:53 pm
Contact:

Re: Crop marks

Post by Geoffhogarth » Sat Jan 12, 2019 5:24 pm

woolly wrote:
Sat Jan 12, 2019 12:18 pm
morning

does it read the marks if you do the cut calibration if yes then down to set up procedure the sp was originally on colourrip now you are on vw slightly different ways to set up so not sure how what to suggest.

other problem is you have convert spot colours to process on somewhere or cut contour typing wrong has to be exact as listed

CutContour
Sensor voltage could need calibration in the service menu.....

NKDESIGN4U
Member
Posts: 22
Joined: Sat Dec 08, 2018 8:58 am

Re: Crop marks

Post by NKDESIGN4U » Sun Jan 13, 2019 8:41 am

woolly wrote:
Sat Jan 12, 2019 12:18 pm
morning

does it read the marks if you do the cut calibration if yes then down to set up procedure the sp was originally on colourrip now you are on vw slightly different ways to set up so not sure how what to suggest.

other problem is you have convert spot colours to process on somewhere or cut contour typing wrong has to be exact as listed

CutContour

It just over the crop marks and ends up with an error message

NKDESIGN4U
Member
Posts: 22
Joined: Sat Dec 08, 2018 8:58 am

Re: Crop marks

Post by NKDESIGN4U » Sun Jan 13, 2019 8:42 am

Geoffhogarth wrote:
Sat Jan 12, 2019 5:24 pm
woolly wrote:
Sat Jan 12, 2019 12:18 pm
morning

does it read the marks if you do the cut calibration if yes then down to set up procedure the sp was originally on colourrip now you are on vw slightly different ways to set up so not sure how what to suggest.

other problem is you have convert spot colours to process on somewhere or cut contour typing wrong has to be exact as listed

CutContour
Sensor voltage could need calibration in the service menu.....
How do I do that please

User avatar
Kai Perry
Moderator
Posts: 3147
Joined: Wed Aug 03, 2011 3:59 pm
Location: Clevedon
Contact:

Re: Crop marks

Post by Kai Perry » Mon Jan 14, 2019 10:18 am

You would need a trained Roland engineer to perform this operation.
Kai Perry
Application Engineer
Roland DG (UK) Ltd
http://www.rolanddg.co.uk

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest